Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Βουλευτής Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης κατέθεσε την Πέμπτη 12 Μαρτίου ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με τη λειτουργία του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Α. Σπηλιωτόπουλο
 
Με μεγάλο ενδιαφέρον οι πολίτες του Νομού Λέσβου και ιδιαίτερα της Λήμνου, παρακολουθούν τις εξελίξεις και αγωνιούν αν και πότε θα λειτουργήσει το νέο τμήμα του Πανεπιστημίου στο νησί.
Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, που είχε δρομολογήσει τη θεσμοθέτηση του η τελευταία Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,  ύστερα από ολιγωρία πέντε και πλέον ετών, διαβεβαιωνόταν επισήμως ότι επιτέλους φέτος θα συμπεριληφθεί στα μηχανογραφικά δελτία του Υπουργείου Παιδείας, που θα συμπληρώσουν οι απόφοιτοι της Γ’Λυκείου.
Από τα δημοσιεύματα στον τύπο των τελευταίων ημερών, διαφαίνεται ότι λόγω πολλών ολιγωριών και όχι καλής προετοιμασίας, σας αποδίδεται η νέα «συμβιβαστική πρόταση» να λειτουργήσει το τμήμα από του χρόνου (2010)!!!
Οι εξελίξεις αυτές και σύμφωνα με την κριτική των Μ.Μ.Ε. επιβεβαιώνουν κατηγορηματικά τον χαμηλό βαθμό Κυβερνητικής αξιοπιστίας αλλά και την «πονηρή σκέψη» να διαφανεί ότι θα συμπεριληφθεί το νέο Τμήμα στα Μηχανογραφικά του 2009, για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες, ενόψει ίσως πιθανών εκλογών. Αν αυτό συμβαίνει, πρόκειται για πολύ κακή εξέλιξη, αποτέλεσμα της ανεπαρκούς προετοιμασίας.
Εκτιμώντας τις εξελίξεις, και βάση πληροφοριών που διαρρέουν οι καθ’ ύλη (αναρμόδιοι;) κομματικοί παράγοντες, αλλά και απ’ τις αγωνιώδεις ανακοινώσεις της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διαπιστώνεται ότι το κύριο πρόβλημα για τη λειτουργία του νέου Τμήματος είναι και η μη εκταμίευση ως τώρα των αναγκαίων πιστώσεων.
Με βάση τα παραπάνω,
ερωτάται ο κ. Υπουργός
-- Θα λειτουργήσει τελικά απ’ τη νέα φετινή σχολική περίοδο το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο νησί της Λήμνου;
-- Ποιο είναι το ύψος της χρηματοδότησης και πότε θα εκταμιευθεί από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ώστε να προετοιμασθούν στοιχειωδώς –έστω και καθυστερημένα-, οι κατ’ ελάχιστων αναγκαίες εγκαταστάσεις και υποδομές για να λειτουργήσει το νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα της Λήμνου το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010;

                                                           Ο Ερωτών Βουλευτής


                                                           ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ